Knådfritt dinkelbrödInga konstigheter, bara mjöl, vatten och salt. Det här receptet kräver varken degblandare eller starka armar men däremot tid till att passa degen. Du behöverKväll
Morgon
Gör så här:Kväll Rör samman ingredienserna i en stor bunke, täck med bakduk. Låt vila cirka 8 timmar.
Morgon Blanda ner det ljumna vattnet i surdegen från kvällen innan. Rör ner dinkelmjöl och därefter salt och vetemjöl. Rör tills allt blandats ordentligt. Täck med bakduk och låt vila i 45 minuter. Ta därefter tag i degen och dra ut en bit, vik sedan in mot mitten av bunken. Fortsätt så tills kanterna runt hela bunken har vikts in till mitten. Låt vila ytterligare 45 minuter, upprepa, och gör om detta en gång till så att degen har vikts sammanlagt tre gånger. Låt sedan jäsa i 1 timme. Mjöla två bakdukar ordentligt med dinkelmjöl. Dela degen i två delar och stjälp upp en på varje bakduk. Dra ut till en kvadrat och vik samman från alla fyra sidor till ett paket. Slå bakduken löst om. Låt jäsa cirka 75 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader med en plåt i mitten. Lägg över bröden på bakplåtspapper på en sval plåt. Låt dem glida in på den heta plåten och grädda först i 225 grader i 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda i ytterligare cirka 25 minuter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgmenynTacksam ugnsrättAubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning. KycklingVardagsfest!När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott. FormbrödKom i form med hembakat bröd!
Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|