Rågbröd med surdegLättbakat grundbröd. Gott som frukostbröd! Du behöverFördeg
Huvuddeg
Gör så här:Dag 1, Blanda ingredienserna till fördegen, täck med plast eller bakduk och låt den stå i rumstemperatur över natten. Dag 2,
Blanda fördegen med jäst och kallt vatten. Rör i olja, honung och rågmjöl. Knåda i vetemjölet med degblandare eller hushållsassistent. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 60 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Forma till runda bitar och låt vila 10 minuter. Forma sedan till avlånga limpor. Låt jäsa på plåten till dubbel storlek, 40-60 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden och sänk värmen till 200 grader. Grädda i cirka 40 minuter. Låt bröden svalna på galler. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Enkel festmatViltskav till mer än bara grytor!Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag! Fjärde oktober är kanelbullens dagFira kanelbullens dag!Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka! FrukostbullarBaka själv de bästa frukostbullarna
Vem vill inte äta nybakade frukostbröd en grå vardagsmorgon? De flesta. Men vem hinner stå och knåda en deg, låta den jäsa länge för att till sist få njuta sin frukost? Inte så många. Men lösningen är att baka frukostbröden på kvällen och låta dem jäsa direkt på plåten under natten. Det är lättare än du tror! Knepet är att använda lite jäst och gärna vetemjöl special som får degen att hålla samman bra. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|