Rågbröd med surdegLättbakat grundbröd. Gott som frukostbröd! Du behöverFördeg
Huvuddeg
Gör så här:Dag 1, Blanda ingredienserna till fördegen, täck med plast eller bakduk och låt den stå i rumstemperatur över natten. Dag 2,
Blanda fördegen med jäst och kallt vatten. Rör i olja, honung och rågmjöl. Knåda i vetemjölet med degblandare eller hushållsassistent. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 60 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Forma till runda bitar och låt vila 10 minuter. Forma sedan till avlånga limpor. Låt jäsa på plåten till dubbel storlek, 40-60 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden och sänk värmen till 200 grader. Grädda i cirka 40 minuter. Låt bröden svalna på galler. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesFruktsconesScones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones! Alla hjärtans dagKärlek från köketDet finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om! Gott till utflykten!Sportlovsdags
Det känns extra bra att ha något värmande till hands i skidbacken. Slät paprikasoppa går utmärkt att ha med i termosen. Komplettera med några mättande pestosnurror, fyllda med mozzarella och skinka, och ingen går hungrig. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|