Rågbröd med surdegLättbakat grundbröd. Gott som frukostbröd! Du behöverFördeg
Huvuddeg
Gör så här:Dag 1, Blanda ingredienserna till fördegen, täck med plast eller bakduk och låt den stå i rumstemperatur över natten. Dag 2,
Blanda fördegen med jäst och kallt vatten. Rör i olja, honung och rågmjöl. Knåda i vetemjölet med degblandare eller hushållsassistent. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 60 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Forma till runda bitar och låt vila 10 minuter. Forma sedan till avlånga limpor. Låt jäsa på plåten till dubbel storlek, 40-60 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden och sänk värmen till 200 grader. Grädda i cirka 40 minuter. Låt bröden svalna på galler. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Smart helgmatLyxig kyckling - helgmat som räcker länge!En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan. HallonHallonår hela åretNär man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon? Varm vegoVarm vegogryta med quorn och chili!
Bönor och linser är framtidsmat. Miljöbra, proteinrika och fulla med smak. Billiga mättande och framförallt goda! Och det är länge sedan nu vi bara åt bruna bönor till fläsk … Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|