![]() ![]() Snabbt surdegsbröd![]() Fördegen får ta tid och skapa smak - sedan tar bakningen inte vidare lång tid. Du behöverFördeg
Huvuddeg
Gör så här:2 limpor Fördeg: Blanda samman ingredienserna till fördegen. Låt stå cirka 12 timmar i rumstemperatur.
Huvuddeg: Lös jästen i lite av det ljumna vattnet. Tillsätt resten och blanda samman med fördegen. Tillsätt havregryn, salt och sedan vetemjölet, lite åt gången. Knåda samman till en smidig deg, 7-8 minuter i maskin eller det dubbla för hand. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 1-1 1/2 timme.
Sätt in bröden mitt i ugnen och grädda i 10 minuter, sänk sedan temperaturen till 200 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Knacka på bröden, om de låter ihåligt är de färdiga. Låt svalna på galler. ![]() ![]() ![]()
|
|