Gör din surdegAtt starta upp en surdeg kräver lite tid och vilja men resultatet blir oslagbart! Här finns receptet för att göra din egen surdeg. Du behöver
Gör så här:Att göra en surdeg tar flera dagar, och för att surdegen ska överleva behöver man mata den kontinuerligt. När en surdeg väl är igång kan man dock hålla den vid liv väldigt länge, förutsatt att den matas regelbundet.
Att göra en surdeg
Dag 1 Rör ut 4 msk rågmjöl i 2 dl ljummet vatten tills det är klumpfritt i en plastburk med förslutbart lock (tex glassförpackning). Förslut med locket och ställ varmt (ca 25°c) i 2 dagar. Dag 3 Tillsätt ytterligare 2 msk rågmjöl och 1/2 dl vatten och låt stå med stängt lock Dag 4 Surdegen kan nu användas för bakning Tips: Då degen inte används bör den förvaras i kylen och bör matas regelbundet helst 1 gång om dagen med ungefär 1 msk rågmjöl och lite vatten. Surdegen kan även frysas in och sedan tas ut, "väckas till liv" genom att den matas med lite mjöl och vatten och användas vid bakning en dag senare. Notera att då den inte används ska behållaren vara försluten med lock. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
30 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
29 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
28 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
26 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
26 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
25 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
tretinoin chemotherapy kedfbedggkeffedb
23 september 2017
tretinoin chemotherapy kedfbedggkeffedb MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BufféPlanera sommarens bufféBuffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka! HelgmenynTacksam ugnsrättAubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning. Gott till utflykten!Sportlovsdags
Det känns extra bra att ha något värmande till hands i skidbacken. Slät paprikasoppa går utmärkt att ha med i termosen. Komplettera med några mättande pestosnurror, fyllda med mozzarella och skinka, och ingen går hungrig. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hello!