Varför händer inget med fördegen?
Det händer inget med min fördeg fast den har stått hela natten. Vad är det för fel?
- Olle
Troligast är att surdegen du använder inte är frisk. Kanske har den stått för länge, i så fall kanske du kan aktivera den genom att mata den med rågmjöl och vatten. Om den är möglig får du helt enkelt starta en ny. Det kan också vara så att temperaturen varit för låg, då behöver den kanske bara lite längre tid på sig. Blanda en ny surdeg om det inte går bättre vid ett nytt försök, eller ännu bättre: tigg en bit av en vän. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! TårtorTårtor för alla tillfällenSommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen! Bärlyx!Smak av sommarKanske har du frysen full av trädgårdens och skogens skörd? Annars hittar du bären i frysdisken året om. Ta mellanmålet till nya höjder med en härlig hallonsmoothie, eller koka kräm på dina egna favoritbär! Köpevarianten kan aldrig mäta sig med din egen nyponsoppa en kylig morgon... Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|