![]() ![]() Havrebröd![]() Havre sätter smak på detta bröd med härlig skorpa. Du behöverKväll
Morgon
Gör så här:2 bröd Kväll Blanda samman rågsurdegsgrund, vatten, vete- och rågmjöl.
Morgon Lös jästen i lite av vattnet. Blanda med degen från kvällen och tillsätt därefter resten av vattnet, havregryn och rågmjöl. Knåda i vetemjölet lite åt gången i en degblandare och kör sedan i 10 minuter. Tillsätt saltet och kör en stund till. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 3-4 timmar. Ta upp degen och dela den i två delar. Dra ut varje bit till en stor kvadrat och vik in en gång från var sida mot mitten så att sidorna överlappar varandra.. Vänd i havregryn och lägg att jäsa på plåt med bakplåtspapper med skarven uppåt tills de nått dubbel storlek, cirka 2 timmar. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in bröden i ugnens nedre del. Sänk värmen till 200 grader efter 10 minuter och grädda i ytterligare cirka 30 minuter. Låt svalna på galler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Varför skriva recept i gram?